Followers

Tuesday, 11 October 2011

Majalah Rod & Line

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hari ni teman pegi jenjalan ke sebuah kedai pancing kat Sabre Tackle. Saje nak cuci2 mate teman ni hehe. Sebelum keluar terpandang di rak majalah kat kedai tu, rupanya ada edisi terbaru Bulan Oktober Majalah Rod & Line. Tgk tajuk kat depan ada plak cerita mengenai Peacock Bass. Ape lagi teman terus beli la.




Dalam majalah ini ada satu artikel tentang teknik mengilat Peacock Bass di Air Kuning oleh saudara Fishingboy. Artikel tersebut menceritakan pengalaman beliau ketika mengilat Peacock Bass di Air Kuning dan memperoleh hasil yang memberansangkan.


Disamping itu ada juga artikel dari saudara Fishnut yang mengajar bagaimana untuk mengenal pasti spot2 ikan. Ternyata banyak info yang sangat berguna untuk para caster Peacock Bass di Malaysia ini.


Sekurang kurangnya kita dapat sikit maklumat bagaimana, bila, apa yang sesuai untuk mengilat Peacock Bass ini.

6 comments:

  1. salam bro wan..

    pasal pertanyaan bro tuh...bro kena guna widget linkwithin....

    untuk dapatkan widget tuh...bro buleh terjah sini

    lepas terjah bro akan masuk website dia dan nampak satu kotak sebelah kanan...dalam kotak tuh bro leh masukkan info seperti kat bawah..

    - email
    - blog link = bro punya alamat blog iaitu http://wanpb.blogspot.com
    - platform = blogger
    - width = macam bro punya blog agak cantik...3 atau 4 stories..

    sebab background blog bro hitam maka bro kena tanda right dekat kotak 4 segi yang tepi dia ada tulih... My blog has light text on a dark background

    dah siap...klik get widget

    ReplyDelete
  2. Thanks bang kerana membantu..dah jadi dah :)

    ReplyDelete
  3. wahhh kaki pancingg nie...:O hihi.

    ReplyDelete
  4. perhh.. bsarnya ikan mat salih 2 dpat!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...