Followers

Thursday, 17 November 2011

Gambar Dolu2 di Sekitar Temoh

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca. Jika entry sebelum ini teman kongsi gambar gambar lama teman di Air Kuning, entry kali ini teman nak kongsi gambar gambar teman di sekitar Temoh. Temoh ni adalah tempat mula mula teman belajar mengenali Peacock Bass. Mancing pun mula mula pakai umpan hidup, belum kenal ape itu Mengilat lagi hehe. Temoh ni tak jauh daripada rumah teman yang terletak di Bidor kalau nak dibandingkan nak ke Air Kuning, Gopeng, Batu Gajah dan Ipoh. Perjalanan menaiki kereta hanya mengambil masa sekitar 20 minit sahaja.


Gambar kat atas ni waktu teman mula mula layan Peacock Bass, mase tu pakai spinning dan umpan hidup dan pelampung juga hehe.Lepas beberapa bulan tu bila dah mula join Malaysian Fishing.Net mula la kenal ramai orang dan gewang. Gambar diatas adalah antara gewang gewang terawal yang teman miliki :)
Gambar diatas adalah diantara gewang gewang peberet teman, iaitu spoon Mepps Syclops dan gewang Bassday minnow.Lagi satu minnow peberet teman, masih ada sampai sekarang Smit DD Panish.
Gambar 2 diatas ni kira dah maju sikit la,waktu ni dah pakai kekili Baitcasting dan baju pun mau pakai Columbia macam kaki kaki mengilat yang lain pakai :)Yang ni gewang Yozuri Snap Bean rasenye, kalau teman tak silap la :)


Yang diatas ni pula gewang Abu Garcia Tormentor dan Popper River2sea.
Spoon Mepps Syclops, Bassday Sugar minnow dan Smith Panish.Gambar diatas ini pula dengan gewang Gary Yamamoto Sugoi Splash kegemaran teman, Lucky Craft Gunnish 75 dan Smith DD Panish :)

Kekili baitcasting jenama Daiwa model Milionaire CVX 105L ni teman beli sekenhen dari sahabat teman dengan harga RM400. Teman padankan dengan rod Daiwa Lite & Tough 8-14Lb yang juga teman beli skenhen dari sahabat teman yang lain dengan harga Rm270. Mampu beli yang sekenhen je masa tu :)

2 comments:

  1. koleksi yang menarik :P

    renjer pun dulu selalu jugak ke lombong2 kat sane.mase tu layan ikan rohu ngan tilapia je :)

    ReplyDelete
  2. ooo..dulu pun mane femes lagi ni bang renjer..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...