Followers

Tuesday, 1 November 2011

Laporan Trip Peacock Bass 29hb Oktober 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua pembaca blog teman. Lame jugak teman tak update blog teman ni ye hehe. Sibuk sikit sebab teman baru je menerima cahaya mata pertama teman 21hb lepas. Entry kali ni teman nak buat laporan trip teman minggu lepas, dimana teman balik kampung ada hal emergency sikit. Samapi di Bidor ngam2 pukui 5 teman sempat pergi casting bersama seorang rakan teman di Kampung Jawa. Jadila walaupun sekejap je buat panas2 badan hehe.

Sampai je port teman terus casting, kebetulan plak time tu tengah ada boiling berhampiran dengan tempat teman berdiri..apa lagi,mendapat la hehe


Peacock bass pertama teman haritu dengan popper Dairitsu yellow magic. Tak besar mane pun tapi jadilah, dapat jugak menarik :)

Ha..kalo ke port Kg. Jawa ni ada je penunggu setia ni. Tiap kali datang musti ada je die nyebok sekali hehe

aritu merasa la jugak die makan PB juvenil sekor :)

Tak lama lepas tu teman ubah tempat sikit..dapat strike lagi cuma kali ni bukan Peacock Bass tapi ikan haruan :) kira bonus la aritu..

Juga dengan gewang popper Yellow magic, mencakop betul popper ni :)

Lepas teman mesti teman lagi yang dapat strike dari Peacock Bass, cuma kali ini dengan minnow Bassday peberet teman la..



walaupun lip gewang ni dah patah, tak bermakna sudah tidak berguna lagi..masih mencakop kate ko!

Ni gambo hasil kawan teman aritu, nasib baik die tak kumpaw..kalau idak mau panas telinga seminggu bahan dek kawan2 :)

agak gelap Peacock Bass yang kawan teman ni dapat. Mana taknye bertapa dalam samai je..

Last Peacock bass yang teman dapat aritu, dapat guna gewang permukaan Ofmer Cat Walk.


Kesemua hasil yang kami dapat ni telah selamat di CPR kan ketempat asal :)

3 comments:

  1. Salam tuan,

    Blh taye tak? PB itu area Padang Jawa Klang ker? kt blah mana yer?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...